Főoldal Kapcsolat Töredék
Töredék Közéleti Kulturális Magazin és Szelektív Hírportál
HÍREKÚTRAVALÓKALENDÁRIUMTERMÉSZETPUBLICISZTIKARIPORTZALALABDALÉLEKSIMOGATÓEGÉSZSÉGOTTHONGALÉRIA

BETEGES PARKOLÁS

RECEPT ÉS PARKOLÁSI BÍRSÁG...

2014-01-24 13:30 | utoljára módosítva: 2014-01-24 15:07 | Szerző: -najó-BETEGES PARKOLÁS

Aki járt már szakrendelésen – s ki ne járt volna – egy nagy rendelőintézetben, az tudja, hogy a legegyszerűbb vérvételtől kezdve szinte az összes vizsgálat esetében hosszas várakozási idővel kell kalkulálni, s mi több, a várakozás ideje előre nem tervezhető. Így van ez Zalaegerszegen is, azzal a pikáns helyi különlegességgel súlyosbítva, hogy a rendelésre autóval érkező betegeknek alapbetegségükön felül az agyvérzés kockázatával is számolniuk kell, legalábbis, ha a fizetős parkolót igénybe veszik. Igaz, az orvosi segítség közel van…  


A fizetős parkolót persze így is igénybe vesszük, azon egyszerű okból, hogy nem tehetünk mást. Zalaegerszegen ugyanis a megye legnagyobb kórházának közelében egyetlen ingyenes parkolóhely sincs, szemben más, városszerűbb városok és kórházszerűbb kórházak gyakorlatával. Lehetne sorolni a helyszíneket és a példákat, de ne tegyük!
Maradjunk Zalaegerszegen, s parkoljunk le – ha tudunk – a rendelőintézet előtt, vagy a vele szemben található fizetőparkolóban.
Az sem mindegy hogy hol, mert az utca két oldalán eltérő tarifa szerint vámolják meg a kuncsaftokat, igaz, ebben tényleg van logika, hiszen a drágább, a Dózsa ligetből kihasított parkolóban jó eséllyel kevesebb madárürülék ékesíti majd autónkat.
Ha találtunk helyet – ilyen is előfordul – akkor elő a pénzt, de ne túl aprót, mert a sarcoszlop kényes ízlése csak meghatározott darabszámú érme elfogadását teszi lehetővé.
Ha a maréknyi kétszázas rendelkezésünkre áll, akkor – lehetőleg nagyvonalúan – tippeljük meg, hogy mennyi időt fogunk a rendelőben tölteni, az információs pultnál való sorban állástól kezdve a várakozáson, vizsgálaton át, egészen a visszaérkezésig.
Az eltöltendő időt természetesen alá fogjuk becsülni, erre már akkor rájövünk, mikor a folyosón fürtökben lógó, többnapnyi hidegélelemmel felszerelkezett sorstársainkat meglátjuk. Ekkor már bánjuk a sóher jegyvételt, de a parkolási idő meghosszabbítására mód az eredeti parkolójegy lejártakor nyílik majd, s ha az idő leteltével lerohanunk – már aki képes rá – az autónkhoz, akkor azt kockáztatjuk, hogy épp ez idő alatt ordítják majd a nevünket a labor ajtajából.
Marad tehát a remény, hogy esetleg megúszhatjuk a büntetést, tán nem csapnak le ránk a lesben álló parkolóőrök.
A remény viszont rendre csalfa, biztosak lehetünk benne, hogy le fognak csapni…
Le fognak csapni, mert ez a legjobb terepe a büntetésnek, nem is mennek el innen messzire, csak köröznek a parkoló körül, mint sivatagban tántorgó állat körül a tetemre váró dögevők…
Megoldás persze mindenre van, így a méltánytalan büntetés elkerülésére is.
Legcélszerűbb lenne eleve egészségesnek maradni, így nem kellene látogatni a szakrendelést, de ez azért nem megy mindenkinek.
Aztán lehetne például ingyenes a parkolás a kórház körül, de ez a beteges naivitás már orvosi eset, így ismét csak a rendelőintézetnél találhatjuk magunkat…
Ha pedig egyszerű és korrekt megoldást keresünk, akkor nyilvánvalóan az utólagos, távozáskor való időarányos fizetést lehetővé tevő műszaki megoldás alkalmazását szorgalmaznánk, ez azonban kétségtelenül kevésbé érné meg a városnak és a parkolót üzemeltető cégnek.
Ráadásul túl fair lenne, s mint ilyen, gyanús…

(A szerő a fenti cikket a zalaegerszegi-hírhatár oldalán korábban publikálta)

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Legyél Te az első!

Szólj hozzá!

Név:*
E-mail:*
Szeretnék értesítést kapni új komment esetén

Hozzászólás:*


Biztonsági kód:*



* Minden mező kitöltése kötelező. Az e-mail címet csak értesítésre használjuk új komment esetén, ha igényled; az sehol nem jelenik meg az oldalon belül.

Legolvasottabb

Labda

SZÁNALMAS...

2014-04-05 21:42ZTE FC - TATABÁNYA 2:2
Otthon

MEGVÁLTÓ SZÜLETETT NÉKÜNK!

2014-12-24 23:33KISS DOMONKOS OSB ATYA KARÁCSONYI GONDOLATAI
Természet

FAMATUZSÁLEMEK

2016-06-25 18:50A KIRÁLYVÖLGYI ÖREG GESZTENYE
Publicisztika

RÉSZVÉT, S MÉG VALAMI

2015-03-25 11:40DEMAGÓG GONDOLATOK LÉGIKATASZTRÓFA UTÁN...
Publicisztika

DIZÁJN...

2014-01-20 10:46A POLITIKA DISZKRÉT BÁJA

Friss

Labda

KIS MAGYAR FUTBALLTÖRTÉNELEM

2016-07-24 18:58KAPITÁNYOK, ELNÖKÖK, CSAPATOK
Útravaló

ÚTRAVALÓ

2016-07-24 18:53A GONDOLAT TEREMTŐ EREJÉRŐL...
Labda

KIS MAGYAR FUTBALLTÖRTÉNELEM

2016-07-14 18:29A RENDSZERVÁLTÁST KÖVETŐ ÉVEK
Útravaló

ÚTRAVALÓ

2016-07-14 18:18ARRÓL, HOGY SZABADOK VAGYUNK
Labda

KIS MAGYAR FUTBALLTÖRTÉNELEM

2016-06-29 13:26MEXIKÓ - 1986