Főoldal Kapcsolat Töredék
Töredék Közéleti Kulturális Magazin és Szelektív Hírportál
HÍREKÚTRAVALÓKALENDÁRIUMTERMÉSZETPUBLICISZTIKARIPORTZALALABDALÉLEKSIMOGATÓEGÉSZSÉGOTTHONGALÉRIA

ÉRTETLENÜL...

BÉKÉS SZEMLÉLŐDÉS EURÓPA VÉGNAPJAIBAN?

2015-09-15 22:37 | utoljára módosítva: 2015-09-15 23:05 | Szerző: nauratyillÉRTETLENÜL...

Hazánk és kontinensünk legújabbkori leigázása, a szervezett bevándoroltatással végrehajtott népességcsere kapcsán számtalan kérdés merül fel mindannyiunkban, s valljuk be, ezek túlnyomó többsége vagy megválaszolatlan marad, vagy igen bizonytalan eshetőségek merülnek fel válaszként.

Nem mintha információhiányban szenvednénk, hiszen a média önti, zúdítja ránk a híreket, ám régi igazság, hogy valakit bizonytalanságban tartani éppen a feldolgozhatatlan mennyiségű és sokszor ellentétes tartalmú információval lehet.
Mindezeken túl, a fősodratú médiával kapcsolatban ki-ki ízlése és hovatartozása okán vélekedhet így és úgy, a közös kiindulópont azért mégis a gyanakvás, a manipuláltság, becsapottság, ravasz fondorlat jelenlétének érzete.
Ha valamit nagyon le akar nyomni a torkunkon a sakálmédia, legyen az az éppen aktuális világjárvány – érdekes, idén még semmi? -, H1N1 és társai elleni védőoltás, netán az ügyeletes főgonosz, Oszama, Szaddám, Vlagyimir vagy más elleni gyűlölet, nos, ilyenkor eleve hőkölünk kissé, hiába, a rebellis az rebellis…
Újabb és újabb állomásain vagyunk már túl képzésünknek, jól tudjuk, hogy antiszemiták, nacionalisták vagyunk, tudjuk, hogy az idegen szép, merünk kicsik lenni, megtanultuk, hogy nemzeti jelképünk, a turul voltaképpen szárnyaszegett dögmadár, szent koronánk micisapka, államalapító királyunk jobbja tetemcafat, pápaválasztáskor engedelmesen fontolgatjuk a liberáltak javaslatát, miszerint a következő egyházfő legyen egy ateista, színesbőrű, leszbikus nő, vagy inkább kettő, társpápai beosztásban…
Szóval tagadhatatlan, hogy léptünk valamicskét előre a bőgatyás szittyalétből, ám a most zajló eseményeket vizsgafeladatként értelmezve, előképzettségünk legalábbis hiányosnak tűnik.
Bárgyún, böszmén bámulunk, mint a pusztai szürkemarha, békések és buták vagyunk, nem is ellenkezünk, nem is segítünk, inkább csak jámbor érdeklődéssel szemléljük, mit tesznek velünk.
Valahogy korán jött ez az egész, az elvárást, a teljes önfeladás elvárását érezzük ugyan, ellenállást nem tanúsítunk, de nem is lelkesedünk, az elvárt mértékben különösen nem.
Szelídítőink, idomárjaink alábecsülték volna a feladatot?
Netán genetikailag kódoltak házasításunk határai?
Valószínűleg igen, sőt erről papírunk is van, hiszen a magyar „genetikusan alattvaló, … boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni…”, amint azt egyik Kossuth-díjas idomárunk rólunk írta…
Azt is hozzátette, hogy se tanulni, se dolgozni nem tudunk és nem akarunk, s valljuk be, ebben van is némi igazság.
Mert tanulni tényleg nem tanulunk.
Nem tanultunk, nem tanulunk Mohácsból, Aradból, Trianonból, nem tanulunk a Don-kanyarból, 1956-ból sem, s valóban, mintha nem akarnánk tudni róla, hogy le fognak szúrni, ugyanazok, akik ezt őseinkkel mindig is tették.
Mi most is ugyanoda, ahhoz a Nyugathoz dörgölőzünk, amely történelmünk sorsfordító pillanataiban pillanatnyi habozás nélkül rúgott belénk.
Ha ezt értenénk, érthetőbbek lennének a jelenkor német, osztrák, francia támadásai, bár a lihegő román helyeslésen így, félkábán sem lepődünk meg, a román ilyen, így működik rendeltetésszerűen.
Mintha valamely köztes állapotban lennénk, hat ugyan ránk a hipnózis, mégis, a veszély bennünk van, bármikor felébredhetünk, s ha most, évezredes hazánk népességcseréjekor történne mindez, az több mint kellemetlen lenne.
Szóval, valamit kezdeni kell velünk.
Nagyon úgy tűnik, a szándék adott, a tervek készek, a tettek ideje eljött.
Mindeközben mi szemlélődünk, ámulunk-bámulunk, valószínűleg túlságosan értelmes képet nem mutatunk.
Érdekes idők…
                                                                                

-          nau -

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Legyél Te az első!

Szólj hozzá!

Név:*
E-mail:*
Szeretnék értesítést kapni új komment esetén

Hozzászólás:*


Biztonsági kód:*



* Minden mező kitöltése kötelező. Az e-mail címet csak értesítésre használjuk új komment esetén, ha igényled; az sehol nem jelenik meg az oldalon belül.

Legolvasottabb

Labda

SZÁNALMAS...

2014-04-05 21:42ZTE FC - TATABÁNYA 2:2
Otthon

MEGVÁLTÓ SZÜLETETT NÉKÜNK!

2014-12-24 23:33KISS DOMONKOS OSB ATYA KARÁCSONYI GONDOLATAI
Természet

FAMATUZSÁLEMEK

2016-06-25 18:50A KIRÁLYVÖLGYI ÖREG GESZTENYE
Publicisztika

RÉSZVÉT, S MÉG VALAMI

2015-03-25 11:40DEMAGÓG GONDOLATOK LÉGIKATASZTRÓFA UTÁN...
Publicisztika

DIZÁJN...

2014-01-20 10:46A POLITIKA DISZKRÉT BÁJA

Friss

Labda

KIS MAGYAR FUTBALLTÖRTÉNELEM

2016-07-24 18:58KAPITÁNYOK, ELNÖKÖK, CSAPATOK
Útravaló

ÚTRAVALÓ

2016-07-24 18:53A GONDOLAT TEREMTŐ EREJÉRŐL...
Labda

KIS MAGYAR FUTBALLTÖRTÉNELEM

2016-07-14 18:29A RENDSZERVÁLTÁST KÖVETŐ ÉVEK
Útravaló

ÚTRAVALÓ

2016-07-14 18:18ARRÓL, HOGY SZABADOK VAGYUNK
Labda

KIS MAGYAR FUTBALLTÖRTÉNELEM

2016-06-29 13:26MEXIKÓ - 1986