Főoldal Kapcsolat Töredék
Töredék Közéleti Kulturális Magazin és Szelektív Hírportál
HÍREKÚTRAVALÓKALENDÁRIUMTERMÉSZETPUBLICISZTIKARIPORTZALALABDALÉLEKSIMOGATÓEGÉSZSÉGOTTHONGALÉRIA

GÓLZÁPOR

SOPRONI VSE - ZTE FC 3:3

2014-04-19 21:17 | utoljára módosítva: 2014-04-20 00:26 | Szerző: -najó-GÓLZÁPOR

Valódi zápor és gólzápor Sopronban, hatgólos meccsen némi szerencsével, de nem érdemtelenül szerzett értékes pontot a ZTE FC a hűség városában.

SOPRONI VSE - ZTE FC  3:3 (3:2)
Sopron, 800 néző
Vezette: Szőts (Pápai, Farkas)
SVSE: Halasi 0 - Fazakas 6, Baranyai 5, Horváth A. 5, Katona 6 - Németh 6, Sifter 6 -Faggyas 7 (Pető 0, 88.p.), Deme 6, Gaál B. 6 - Szabó Zs. 5 (Heffler 0, 64.p.) Edző: Supka Attila
ZTE FC: Vlaszák 7 - Preklet 7, Kovács G. 5, Bogunovic 6, Hajdú 5 (Kocsis 0, 80.p.) -  Sluka 6, Holdampf 6 - Babati 5 (Bíró 0, 72.p.), Kovács L. 5 (Horváth V. 5, 55.p), Frizoni 5 - Tóth L. 5. Edző: Lendvai Miklós

KRÓNIKA:
Fenyegető, sötét felhők fogadták a csapatokat a Lővérek alján, az első félidő közepétől aztán az időjárás be is váltotta a fenyegetést, változó intenzitású esőben, időként dörgés-villámlás közepette küzdöttek a csapatok. A soproniaknál Horváth András és Gaál Bálint személyében két egykori egerszegi játékos is pályára lépett, s a házigazdák edzője, Supka Attila is dolgozott korábban Zalában.
19.p: Hajdú a jobb oldalról, az oldalvonal mellől ívelt a kapu elé egy szabadrúgást, a rövid saroknál Preklet az elmélázó védőket megelőzve, kissé lehajolva a hálóba csúsztatott, 0:1!
24.p: Deme és Tóth egyszerre csúszott a labdára, a játékvezető szerint a zalai játékos eltalálta ellenfele lábát, 11-es! A büntetőből a sértett higgadtan helyezett a jobb sarokba, 1:1!
30.p: Soproni kontra után kétszer is a hazaiak elé pattant a labda, végül Faggyas kilőtte a jobb alsó sarkot, 2:1!
41.p: Egy hosszan előrevágott labdára Faggyas rajtolt, elhúzott az elcsúszó Sluka mellett és nyolc méterről a hálóba lőtt, 3:1!
43.p: Ártalmatlannak tűnő helyzetben Baranyai átfejelte a labdát saját kapusa felett, öngól, 3:2!
76.p: Az oldalvonal mellett melegítő Nagy Zoltán "beszólt" valamit a játékvezetőnek, amiért az asszisztens jelzésére Szőts kiállította a magáról megfeledkezett játékost.
84.p: Bogunovic a soproni térfél közepéről, mintegy 35 méterre a kaputól végezhetett el szabadrúgást. Az erős lövés a vizes talajon megcsúszott, ráadásul egy hazai védőn meg is pattant, így védhetetlenül vágódott Halasi kapujának bal sarkába, 3:3!

ÖSSZESSÉGÉBEN:
A múlt héten Nyíregyházán győztes hazaiak önbizalommal várhatták a rendkívül tartalékos zalaiak elleni mérkőzést. Meglepetésre a vendégek kezdték aktívabban a meccset, s Preklet fejesével sikerült is megszerezniük a vezetést. A hazaiak azonban negyedóra alatt három góllal terhelték meg Vlaszák kapuját, ebben az időszakban a párharc eldőlni látszott.
A szünet előtt Baranyai segített a megroggyant ZTE segítségére, így egygólos hazai vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok. Szünet után szakadó esőben folytatódott a játék, a hazaiak enyhe mezőnyfölényben futballoztak, a ZTE védelme ekkor lassúnak, nehézkesnek tűnt.
Kétszer is növelhette volna előnyét a Sopron, Vlaszák azonban mindkétszer bravúros védéssel tartotta életben a ZTE reményeit.
Hat perccel a lefújás előtt Bogunovic azt tette, amit ilyen talajon tenni kell, a térfél közepéről keményen kapura küldte a labdát, így némileg váratlanul egyenlített a vendégcsapat.
A sok gólt hozó, fordulatos, helyenként élvezetes mérkőzésen mindkét csapat játékosai dicséretet érdemelnek, a rendkívül kedvezőtlen körülmények dacára sportszerű, férfias küzdelemet vívtak.
A mérkőzés egészét tekintve a hazaiak talán közelebb álltak a győzelemhez, a tartalékos ZTE azonban feltétlenül rászolgált az egy pontra, hiszen játékosai elveszett labdát nem ismerve, megalkuvás nélkül küzdöttek az utolsó percig, így a pontoztozkodás reálisnak mondható.

POSZTRÓL POSZTRA:
A ZTE kapujában Vlaszák a gólokról nem tehetett, a második félidőben kétszer is hatalmas védéssel tartotta meccsben csapatát. Preklet határozott és gyors volt, fejesgólja szép teljesítmény volt. Kovács G. elfogadhatóan játszott, ám az első félidő hazai találatainál eltűnt kissé.
Bogunovic lassúnak, nehézkesnek tűnt a felázott, mély talajon, szabadrúgásgóljával azonban döntő érdemeket szerzett a pontszerzésben. 
Hajdú megoldotta védőfeladatát, az első zalai gólnál nagyon pontosan ívelt középre, teljesítménye jó közepesnek minősíthető. A helyére beállt Kocsis keveset volt a pályán, ezen idő alatt jól vette fel a játék ritmusát. Sluka nagyot küzdött, rengeteget futott, Grbic hiányában irányítani is próbálta a csapatát, s erővel is végig bírta.
Holdampf jól védekezett, pontosan passzolt, a csapat egyik legjobbja volt.
Babati számára a felázott talaj elvileg előnyt jelentett volna, ezzel azonban ma nem tudott élni. Jó átlagot hozott, kitűnni nem tudott. Cseréje, Bíró ígyekezett felvenni a ritmust, helyzetbe ezúttal nem került.
Kovács László megfelelően teljesített, helytállt, akárcsak a helyére beállt Horváth Valentin.
Frizoni lelkesen játszott, sokat futott, ám játéka néha kissé önzőnek, öncélúnak tűnt. Tóth Lászlónak egyedüli csatárként nehéz dolga volt a hazai védők ellen, igyekezett a labdákat megtartani, s jó helyre továbbadni.
Meg kell még említenünk Nagy Zoltánt, aki - bár pályára sem lépett - tovább nehezítette csapata helyzetét felelőtlen és ostoba kiállításával, s az ebből következő - várhatóan többmeccses - eltiltásával.

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Legyél Te az első!

Szólj hozzá!

Név:*
E-mail:*
Szeretnék értesítést kapni új komment esetén

Hozzászólás:*


Biztonsági kód:*



* Minden mező kitöltése kötelező. Az e-mail címet csak értesítésre használjuk új komment esetén, ha igényled; az sehol nem jelenik meg az oldalon belül.

Legolvasottabb

Labda

SZÁNALMAS...

2014-04-05 21:42ZTE FC - TATABÁNYA 2:2
Otthon

MEGVÁLTÓ SZÜLETETT NÉKÜNK!

2014-12-24 23:33KISS DOMONKOS OSB ATYA KARÁCSONYI GONDOLATAI
Természet

FAMATUZSÁLEMEK

2016-06-25 18:50A KIRÁLYVÖLGYI ÖREG GESZTENYE
Publicisztika

RÉSZVÉT, S MÉG VALAMI

2015-03-25 11:40DEMAGÓG GONDOLATOK LÉGIKATASZTRÓFA UTÁN...
Publicisztika

DIZÁJN...

2014-01-20 10:46A POLITIKA DISZKRÉT BÁJA

Friss

Labda

KIS MAGYAR FUTBALLTÖRTÉNELEM

2016-07-24 18:58KAPITÁNYOK, ELNÖKÖK, CSAPATOK
Útravaló

ÚTRAVALÓ

2016-07-24 18:53A GONDOLAT TEREMTŐ EREJÉRŐL...
Labda

KIS MAGYAR FUTBALLTÖRTÉNELEM

2016-07-14 18:29A RENDSZERVÁLTÁST KÖVETŐ ÉVEK
Útravaló

ÚTRAVALÓ

2016-07-14 18:18ARRÓL, HOGY SZABADOK VAGYUNK
Labda

KIS MAGYAR FUTBALLTÖRTÉNELEM

2016-06-29 13:26MEXIKÓ - 1986