KONYHAABLAK
MADÁRELEDEL - ZAKÁL ZSUZSA ROVATA
2014-02-28 15:23 | utoljára módosítva: 2014-02-28 16:34 | Szerző: Zakál ZsuzsaSzokásos hétvégi gasztronómiai sorozatunkban ma egy egyszerű, de finom tsütemény, a madáreledel receptjét ajánljuk a konyhaművészet iránt fogékony olvasóink figyelmébe.
HOZZÁVALÓK:
- 4 db közepes édes alma
- 4 tojás
- 1 csészényi kristálycukor
- 1,5 csészényi finom liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 0,5 csésze étolaj
- 2 evőkanál őrölt fahéj
- mazsola
- tejcsokoládé
- dióbél vagy mogyoró
ELKÉSZÍTÉSE:
Négy db közepes méretű, édes almát durvára lereszelünk, majd egy nagyobb csészét kiválasztunk "mércének".
Négy egész tojást habosra keverünk egy csésze kristálycukorral, majd hozzáadunk 1,5 csésze finom lisztet, benne egy teáskanál szódabikarbónával...
Öntsünk rá 0,5 csésze étolajat, és szórjuk meg két evőkanál őrölt fahéjjal.
Ezután hozzáadjuk a reszelt almát, és az egészet jól összekeverjük.
Attól lesz "madáreleség", hogy egy marék, diót, esetleg mogyorót, egy marák mazsolát, valamint egy tábla tördelt csokoládét is dobálunk a masszába.
Kikent és lisztezett tepsibe öntjük, majd az előmelegitett sütőben kb. 220 fokon egy órán át sütjük.
Mielőtt kivennénk, érdemes egy "tűpróbát" tenni.
Így, egyszerűen is nagyon finom, de befedhetjük csokimázzal is, melynek elkészítése azonos a zserbót fedő csokimázéval.
Sokáig eláll, nem szárad ki...
- Zakál Zsuzsa -
Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások. Legyél Te az első!
Szólj hozzá!