KONYHAABLAK
TÉSZTÁBAN SÜLT CSÜLÖK - ZAKÁL ZSUZSA ROVATA
2014-03-07 18:38 | utoljára módosítva: 2014-03-07 18:51 | Szerző: Zakál ZsuzsaSzokásos hétvégi gasztronómiai sorozatunkban ma egy egészen különleges ínyencség receptjét ajánljuk a konyhaművészet iránt fogékony olvasóink figyelmébe.
Már a neve sem rossz:
Tésztában sült csülök majonézes almával.
Íme:
TÉSZTÁBAN SÜLT CSÜLÖK MAJONÉZES ALMÁVAL
A füstölt csülköt v. sonkát szokás szerint fűszeres lében puhára főzzük. A lébe babérlevelet, vöröshagymát, egy fej fokhagymát, egy fél zellert, egy szál fehérrépát, valamint egy teáskanál egész borsot teszünk.
Veszünk egy csomag fagyasztott vajas tésztát.
Kikenjük a sütőtálunkat zsíradékkal, majd kibéleljük egy kis vékonyra nyújtott tésztával.
A tésztára ráhelyezzük a szorosra összefogott, lecsepegtetett langyos főtt sonkát, majd teljesen befedjük a maradék kinyújtott tésztával.
Bekenjük tojás sárgájával és jól előmelegitett sütőben, 180-200 fokon pirosra sütjük.
Tálalhatjuk hidegen-és melegen is, köretként kemény tojást, tormát, francia salátát tálalhatunk hozzá, legjobb azonban majonézes almával!
A majonézes alma elkészítése:
3-5 almát meghámozva tetszés szerint felaprítunk, majd üvegtálba teszünk.
Egy bő arasz póréhagymát felkarikázunk, és kissé besózva az almához keverünk.
Fehér borssal meghintjük, házi, vagy kész majonézzel leöntjük, jól öszekeverjük, majd fél citrom levét ráfacsarjuk.
Fogyasztás előtt fél napig hagyjuk összeérni.
Nagyon finom, más ételek mellé is kiváló köret.
- Zakál Zsuzsa -
Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások. Legyél Te az első!
Szólj hozzá!