Főoldal Kapcsolat Töredék
Töredék Közéleti Kulturális Magazin és Szelektív Hírportál
HÍREKÚTRAVALÓKALENDÁRIUMTERMÉSZETPUBLICISZTIKARIPORTZALALABDALÉLEKSIMOGATÓEGÉSZSÉGOTTHONGALÉRIA

STÍLSZERŰ...

2015-01-19 17:53 | Szerző: -najó-

Ma kezdi meg magyarországi működését Colleen Bell, az USA új nagykövete.

MÉG HÁRMAT...

2015-01-16 08:57 | Szerző: -najó-

Óvatos kis lépéssel, de ma is tovább csökkentette a MOL az üzemanyagok árát, bruttó három forinttal kevesebbet kell ugyanis fizetni a 95-ös benzin és a gázolaj literjéért.

FESZÍTIK...

2015-01-13 11:32 | Szerző: -najó-

Tovább csökken szerdától az üzemanyagok ára, a MOL a 95-ös benzin és a gázolaj literjét bruttó öt forinttal adja majd olcsóbban. Az újabb mérséklés következtében a benzin átlagos ára 325-326 forintra, a gázolajé 347-348 forintra esik vissza.

BIZARR!

2015-01-12 18:36 | Szerző: nauratyill

Mindannyian hallottunk olyan párosokról, kiknek neve szinte összetartozik, elég, ha Lolka és Bolka, Mazsola és Tádé, vagy Moha és Páfrány nevét említjük a mesevilágból, a filmekben Stan és Pan, színészként Bud Spencer és Terence Hill tartozik össze, de hogy a rémmeséket se hagyjuk ki a sorból, a történelem szemétdombjának horrorpárosa, Marx és Engels figurája is kiválóan alkalmas jámbor lelkek rémisztgetésére.
Vannak aztán össze nem egyeztethető párosítások, talán a tigris és a vegetarianizmus ilyen, netán a testi erkölcs fogalma és ledér kéjnők hivatása lehet a jó példa.
Végül léteznek olyan kategóriák, melyben az érintettek nevét együtt a szövegromlás - forrás: Esterházy - veszélye nélkül le sem írhatjuk, ki sem ejthetjük.
Minden kétséget kizárólag ebbe a végső kategóriába tartozik első királyunk Szent István és Mark André Goodfriend az Egyesült Államok ideiglenes budapesti ügyvivője...

ÁLSÁGOS!

2015-01-12 12:12 | Szerző: -najó-

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára szerint elégedettség övezi a közelmúltban bevezetett magyarországi útdíj rendszerét.
Az államtitkár a Magyar Televítuónak hétfő reggel adott nyilatkozatában az átalakítás legfőbb vezérlő elvét úgy fogalmazta meg: a lehető legtöbb ember elérhető áron, egységes feltételek mellett érhesse el az autópályákat.

TOVÁBB!

2015-01-05 21:05 | Szerző: -najó-

Tovább tart a nagy szemfényvesztés, szerdától ugyanis annak ellenére mérsékli bruttó négy forinttal a 95-ös benzin és hattal a gázolaj literenkénti árát a MOL, hogy az üzemanyagok árának egyik meghatározó tényezője, a forint árfolyama közel áll a történelmi mélyponthoz.

VÁRAKOZÁS - III.

2014-12-23 09:04 | Szerző: Kiss Domonkos OSB

Ádvent utolsó napjait éljük, a várakozás napjait.
A várakozás különös lelkiállapota az embernek, ilyenkor még inkább relativizálódni látszik az idő, s a várva várt esemény fényében hajlamosak vagyunk siettetni, ezáltal jelentőségüktől megfosztani ezeket a napokat, órákat, perceket, s könnyen úrrá lehet rajtunk a türelmetlenség is.
Mindez azért is nagy hibának tűnik, mert az Ünnepet leginkább a felkészülés, a várakozás perceinek tartalma teheti számunkra reményt, örömöt adó támponttá, irányadó fényforrássá.
Kis túlzással azt is állíthatjuk, hogy az Ünnep milyensége a felkészülés milyenségének függvénye, bár hisszük és reméljük, hogy az Ünnep ajndékait mindannyian érdemeinken felül kapjuk.
Az utolsó napok felkészülését, a várakozást segít tartalmassá és elmélyültté tenni Kiss Domonkos bencés atya ádventi gondolataival, melyeket négy napon át, Ádvent negyedik vasárnapján, hétfőn, kedden és szerdán, Szenteste napján közlünk.

ALÁSZÁLL...

2014-12-17 22:01 | Szerző: -najó-

Mától ismét olcsóbban tankolhatnak az autósok, a MOL ugyanis kilenc forinttal csökkentette a 95-ös benzin és héttel a gázolaj literenkénti árát. Az utóbbi hetekben megfigyelhető mindkét tendencia folytatódott tehát, egyrészt tovább zuhant az üzemanyagok ára, másrészt még nagyobb különbség alakult ki a benzin és a gázolaj ára között, lassan elmondhatjuk, hogy a dízel üzemű járgányok üzemeltetése  - még csekélyebb fogyasztásuk ismeretében is - jóval drágább benzines társaikénál.

TERVSZERŰEN!

2014-12-17 10:45 | Szerző: nauratyill

Ismét bőgnek a fűrészek Zalaegerszegen, a Göcseji úti sírkertben, sorra tűnnek el az évszázados fenyők, utolsó leheletük gyantaillattal búcsúzik a temetőtől, melynek időtlen idők óta ékei voltak.
A "szakemberek" nem kegyelmeznek, teljes fasorok tűntek el az utóbbi években, ma már csupán emlék a nyírfasor, a fenyősorok többsége, de a nagyobb tuják is sorra esnek áldozatul a tervszerűségnek, ahogy hivatalosék emlegetik, a növényzetcserének.

ABSZURDISZTÁN...

2014-12-13 12:03 | Szerző: -najó-

Tudja valaki, hogy mi az ÁKÓ?
Nem, nem ÁVÓ, az Pető és Bauer elvtársak munkahelye volt rendezettebb időkben, hanem az ÁKÓ!
És a VSM?
A KK?
A képzőszerv azonosító?
(Ez utóbbinál a legkevésbé sem a felnőtt tartalmakkal bíró oldalak büszke, 20/5-ös jelzésére kell gondolnunk, mert a kézőszerv azonosító más, fontos, hivatalos dolog!)
Országszerte a  napokban zajlik a gépjárművezető-oktatók rendes éves továbbképzéséhez kapcsolódó vizsgáztatása, természetesen korszerű, számítógépes formában.

Hogy szükségszerű-e egy adott szakma képviselőinek évente újra és újra számot adni aktuális tudásszintjéről, vagy a vizsgáért és számítógépes tananyag hozzáféréséért fejenként befizetett csaknem tizenötezer forintos összegre van-e égető szüksége a közlekedési hatóságnak, az vitatható.
Tény, hogy a közlekedés veszélyes üzem, az oktatóknak naprakész tudásra van szüksége, ám ilyen alapon évente vizsgázhatnának az orvosok, bírák, s mindenki más, akitől - joggal - elvárhatjuk, hogy hivatásának gyakorlása kapcsán szinten tartsa és tökéletesítse tudását.
Hogy milyen tudásanyagról van szó, azt az alább olvasható tesztkérdések ismeretében ítélje meg mindenki maga, az azonban igen valószínű, hogy innentől kezdve a közlekedés maga lesz a megtestesült biztonság.
Olyan oktatók keze alól ugyanis, akik betéve tudják, hogy mi az ÁKÓ, a VSM, a KK, kívülről fújják, hogy hány példányban kell leadni az elméleti vizsgajelentőt, tisztában vannak a képzőszerv - s itt a legkevésbé sem uralja el gondolatainkat holmi biológiai perverzió - azonosítójával, nos, ilyen oktatók keze alól kizárólag mintasofőrök kerülnek majd ki.
Hogy maga a teszt, a vizsgakérdések sora tartalmát tekintve szellemi prostitúció, aberrált, beteges idiotizmus, helyesírási, nyelvhelyességi, gépelési és logikai hibáktól hemzsegő szörnyszülemény, az egy bürokratikus terror által sújtott országban megszokott.
Hogy mégis komolyan vehető legyen, abban a befizetendő vizsgadíj, és a vizsgáztatás kedvéért csillogó-villogó autóval többszáz kilométert utazgató két főszaktárs emelkedett pátosza és hivatalos szigora segít.
Mert a lényeg a biztonság...
Íme néhány gyöngyszem az Nemzeti Közlekedési Hatóság által feltett vizsgakérdésekből:

SÜLLYED...

2014-12-08 20:39 | Szerző: -najó-

Szerdán ismét olcsóbbak lesznek az üzemanyagok, a MOL mai bejelentése szerint ugyanis bruttó kilenc forinttal csökken a 95-ös benzin, öttel pedig a gázolaj literenkénti ára. Az újabb áresés után gyakorlatilag a 2010-2011-es árszínvonalon tankolhatnak az autósok, elemzők szerint az olcsó árak - melyek előre láthatóan tavaszig biztosan maradnak - fellendülést hozhatnak a gazdaságban is.

TÜNTETTÜNK!!!

2014-12-07 21:40 | Szerző: nauratyill


Úti cél Budapest, kétszáz kilométer, három óra, két busz, egyiken diákfélék, másikon öt nyugdíjas.
Kevesen vagyunk, Rózsiék hun vannak, helyezkedés, lendület, naistensegíts, szendvicsek elő, a magyar gyomor így emészt, nem belül forog, a világ bolyong körülötte…

MÍNUSZBA MEGY?

2014-12-03 17:07 | Szerző: nauratyill

Pénteken ismét csökken az üzemanyagok ára, a 95-ös benzin nyolc, a gázolaj hat forinttal lesz olcsóbb literenként a MOL bejelentése szerint.

GYÁSZ

2014-10-20 19:58 | Szerző: -najó-

Életének hatvankilencedik évében elhunyt Szentmihályi Szabó Péter költő, író, műfordító.

LIKVIDÁLVA...

2014-10-09 20:43 | Szerző: nauratyill

A hír:
Vágó Attilát, a másodosztályú Szigetszentmiklós vezetőedzőjét egy teljes évre mindennemű sporttevékenységtől eltiltotta az MLSZ, mert az edző zsidónak nevezte Rodenbücher Istvánt, a Vasas játékosát.

Legolvasottabb

VARANGYROMANTIKA...

2015-04-03 21:16ZAJLIK A BÉKANÁSZ

ABSZURDISZTÁN...

2014-12-13 12:03ABERRÁLT VIZSGÁN AZ OKTATÓK

NYÚLIK...

2014-01-23 21:23MA MÁR MAJDNEM TÖRTÉNT VALAMI A ZTE ÜGYÉBEN

MEGKOPOTT ÖNTUDATTAL...

2016-05-01 22:57ESŐS MAJÁLIS AZ ALSÓERDŐN

STÍLSZERŰ...

2015-01-19 17:53SZAPPANOPERA PRODUCERE AZ ÚJ HELYTARTÓ

Friss

Labda

KIS MAGYAR FUTBALLTÖRTÉNELEM

2016-07-24 18:58KAPITÁNYOK, ELNÖKÖK, CSAPATOK
Útravaló

ÚTRAVALÓ

2016-07-24 18:53A GONDOLAT TEREMTŐ EREJÉRŐL...
Labda

KIS MAGYAR FUTBALLTÖRTÉNELEM

2016-07-14 18:29A RENDSZERVÁLTÁST KÖVETŐ ÉVEK
Útravaló

ÚTRAVALÓ

2016-07-14 18:18ARRÓL, HOGY SZABADOK VAGYUNK
Labda

KIS MAGYAR FUTBALLTÖRTÉNELEM

2016-06-29 13:26MEXIKÓ - 1986