Főoldal Kapcsolat Töredék
Töredék Közéleti Kulturális Magazin és Szelektív Hírportál
HÍREKÚTRAVALÓKALENDÁRIUMTERMÉSZETPUBLICISZTIKARIPORTZALALABDALÉLEKSIMOGATÓEGÉSZSÉGOTTHONGALÉRIA

OSZOLJ!

2016-06-25 13:36 | Szerző: nauratyill

Ha jobban belegondolunk, a britek sem geopolitikai, sem szemléletbeli megközelítésben nem tartoztak szervesen Európához.
A héten lezajlott és a kilépéspártiak győzelmét eredményező népszavazás mégis rendkívül érdekes következtetésekre és latolgatásokra sarkall, úgy is fogalmazhatnánk, hogy sokkal inkább a felgyorsult történelem, mintsem a napi politika szemtanúi vagyunk.

ALIBI...

2016-06-21 20:20 | Szerző: nauratyill

A tömény, mindent eluraló fociláz egyik pozitív hozadékának a nemzeti érzés, a nemzethez tartozás kifejeződésének kiáradását, a magával ragadó közösségi élmény megélését is tekinthetjük, mi magyarok különösen is.
Különösen, mert jelentős világesemény kapcsán ezt az érzést közel fél évszázada nem élhettük át, s különösen, mert nemzeti hovatartozásunk megvallása, büszke vállalása a liberált világban mindeddig minimum rasszizmusnak, antiszemitizmusnak minősült.

KARC

2016-05-15 09:48 | Szerző: Csányi Tamás

A vélemény - mint tudjuk - szubjektív, támadható, vitatható, ám ha kikívánkozik, utat kell nyitni neki.
Csányi Tamás jegyzetei a sport kapcsán születtek, de nem csupán a sportról szólnak.

PUKLI-PARTY

2016-04-20 12:14 | Szerző: nauratyill

Elteszed a tízóraid és előveszed a tájékoztatódat, Dzsenifer is befogja a száját!

CSODA!

2016-04-07 11:58 | Szerző: nauratyill

Bár a tél mára csak nevében tél, a nyarak inkább a pokol tüzes kemencéjére emlékeztetnek – jó lesz vele barátkozni, több szempontból is jogos jussunk… - , a természet lenyűgöző tavaszi pompája évről évre igazi csoda.

S MOST?

2016-02-04 23:48 | Szerző: nauratyill

Hogy több szempontból is krízishelyzet van a világban, az vitathatatlan.
Háborús veszély, rejtélyes, sőt gyanús módon megjelenő, halálos vírusok indulnak útjukra, nem kérdés tehát, baj van.
Tompán, lassan ébrednek önvédelmi reflexeink, leginkább verbálisan, sokat okoskodunk, keveset teszünk.
A közösségi oldalakon, de személyes elektronikus postafiókjainkban is sorra tűnnek fel sokszorosan továbbított körlevelek, legtöbbjük nagy tudású, tekintélyes, köztiszteletben álló személyiségek aláírásával.
Az egyik ilyen küldemény dr. Paulin Ferenc professzor emeritus, a Magyar Tudományos Akadémia doktora nevével került „forgalomba”.
Íme a levél szöveghű másolata, tartalma önmagában is indokolja a közlést:

MENEKÜLJÜNK???

2015-09-21 16:46 | Szerző: nauratyill

A történelem során sokszor előfordult és előfordul, hogy az erősebb, életképesebb népcsoport elűzi földjéről a gyengébb, kisebb létszámú népcsoportot, s elveszi annak javait.
Ha igazán belegondolunk, nem is szól másról a történelem, mint érdekütközésekről és az erősebbek erőszakos térhódításairól a gyengék ellenében.
Így leltünk mi is hazára Árpád apánk alatt, s úgy tűnik, így kell most is feladnunk évezredes otthonunkat a legújabbkori kontinensfoglaló sáskajárás idején.

ÉRTETLENÜL...

2015-09-15 22:37 | Szerző: nauratyill

Hazánk és kontinensünk legújabbkori leigázása, a szervezett bevándoroltatással végrehajtott népességcsere kapcsán számtalan kérdés merül fel mindannyiunkban, s valljuk be, ezek túlnyomó többsége vagy megválaszolatlan marad, vagy igen bizonytalan eshetőségek merülnek fel válaszként.

RÉSZVÉT, S MÉG VALAMI

2015-03-25 11:40 | Szerző: -najó-

A kedden lezuhant repülőgép tragédiája – mint minden légikatasztrófa – megrázta a világot.
A hír világszerte vezető téma a sajtóban, sokkoló képek uralják a címlapokat, államfők, kormányfők küldenek részvéttáviratokat a gyászoló családoknak, szakértők és ellenszakértők elemzik stúdiókban a géptípus jellemzőit, korát, a lehetséges okokat.

RIPACS-SHOW...

2015-01-31 22:47 | Szerző: -najó-

Gyurcsány Ferenc, a talányos nevű Demokratikus Koalíció (Ki kötött koalíciót, s kivel?) nevű politikai csoport frontembere szombaton tartotta övéinek sorrendben tizennegyedik évértékelő beszédét.
A sajtóérdeklődés meglehetősen langyos volt, alig valamivel nagyobb, mint amekkora egy párszázalékos, országgyűlési választásokon önállóan még soha meg nem mérettetett pártnak kijár, Fletó hisztérikus magamutogatásait azonban mindig körüllengi egyfajta horrorisztikus báj, akárcsak a legrosszabb amerikai akciófilmek rémfiguráit.
Szereplése talán ettől számít eseménynek még mindig, s ezért versenyképes a silányabb kereskedelmi csatornák egy-egy leketyegett vetkőző-show-jával…

MAGZATHOLOKAUSZT...

2015-01-28 12:37 | Szerző: nauratyill

Ma nyolcvan éve, 1935. január 28-án a világon elsőként Izlandon legalizálták az anyaméhen belüli gyermekek legyilkolását, az abortuszt. A magzatgyilkosság azóta világszerte az egyik legelterjedtebb módszere a születésszabályozásnak, s bár pontos nyilvántartások nem állnak rendelkezésre, becslések szerint az ember - az egyetlen élőlény, mely saját, meg nem született utódja életére tör - évente 50-60 millió új életet olt ki ilyen módon.
A "jeles évforduló" kapcsán egy portálunkon korábban már megjelent publicisztikából merítünk, nem lehet ugyanis elégszer hangsúlyozni, hogy az abortusz a fizikailag elkövethető gyilkosságok legelvetemültebb vállfaja, annak az életére tör, aki a világon a legkiszolgáltatottabb, legvédtelenebb.
Kétségkívül szörnyű dolog, ha nem kívánatos kölyökállatokat, mondjuk kiskutyákat szívtelen gazdáik vízbe fojtják, vagy más módon elpusztítják, egy-egy ilyen hír hallatán hemzsegnek a felháborodott hozzászólások a közösségi oldalakon, s manapság már börtönt is kockáztat, aki ilyesmit tesz.
Csak az embert, a legvédtelenebb embert nem illeti meg védelem, magzatot gyilkolni ugyanis legális cselekedet, ilyen esetben a gyilkosságot családtervezésnek, születésszabályozásnak, netán - s ez a létező legostobább megközelítés - női önrendelkezésnek nevezik...

A LÁTHATATLAN LÉGIÓ...

2015-01-07 23:05 | Szerző: -najó-

Amilyen zűrzavaros manapság a világpolitikai helyzet – a nemzetközi helyzet fokozódik… - , éppoly kiszámíthatatlan és titokzatos az itthoni erőtér.
Tüntetések sorozata az ellen a kormány, kormányzópárt ellen, melyet pár hónap leforgása alatt háromszor segített elsöprő győzelemhez, ezáltal hatalomhoz a most elégedetlennek tűnő sokaság

REMÉNNYEL?

2015-01-01 10:44 | Szerző: nauratyill

Csikorgó faggyal, s az ilyenkor szokásos őrülettel, zajjal, petárdákkal, mámorral, majd letargikus ébredéssel köszöntött ránk az új esztendő, az ünnepi percek elrohantak, lassan elfogy a karácsonyi beigli, s visszarázódunk a nyomasztóan szürke hétköznapokba.
Néhány napig bizonyára előfordul majd, hogy kezünket félrevezeti a régi lendület, s elvétjük a keltezést, de aztán lassan megszokjuk, mától a 2015. évet pergetjük...

(?)BORÚ...

2014-12-24 01:08 | Szerző: -najó-

Szent István óta Európában minden évszázadban volt nagy háború, ha statisztikailag szemléljük a dolgot, akkor száz évre inkább két nagy öldöklés jutott, mintsem egy.
Ha a történelem oldaláról közelítünk, akkor azt látjuk, hogy minden nagy gazdasági világválságot fegyveres konfliktus szokott követni, s általában véve is az emberiség minden kaotikus helyzetből halottak százezrein, millióin át szokott kivánszorogni.
Mindez azonban csupán következtetés, de a szörnyű gyanú, a jeges félelem rányomja a bélyegét az idei karácsonyra, kiváltképpen, hogy az amerikaiak által irányított Ukrajna ma hivatalosan is feladta függetlenségét, a bábkormány a NATO-ba szándékozik irányítani az országot, mely döntés gyakorlatilag hadüzenet Oroszország irányába.

LIHEGÉS...

2014-12-23 08:53 | Szerző: nauratyill

Végefelé jár a nagy karácsonyi őrület, még egy nap, és elcsitul a rohanás, eltűnnek az utcákról a gyűlölködő tekintetek, a csalódott kereskedők, eltakarítják a százszámra feleslegesen kivágott fenyőket - Inkább etüzelem, mint ebbü az árbu engeggyek...  - kicsomagoljuk a dobozokból a tescos plazmatévét, az akciós mobiltelefont és a kínai pulóvert, a kupán vágás előtt még belenézünk a gyomrunkba szánt halak üveges tekintetébe...

Legolvasottabb

RÉSZVÉT, S MÉG VALAMI

2015-03-25 11:40DEMAGÓG GONDOLATOK LÉGIKATASZTRÓFA UTÁN...

DIZÁJN...

2014-01-20 10:46A POLITIKA DISZKRÉT BÁJA

SZŐRMADONNA

2014-05-12 14:37A MÁSSÁG DIADALA

LENTO CANTABILE...

2014-04-29 10:05DIÁKSZERENÁDOK AZ ÉJSZAKÁBAN

FERGETEGES...

2014-05-18 09:44BULI VOLT, FERGETEGES...

Friss

Labda

KIS MAGYAR FUTBALLTÖRTÉNELEM

2016-07-24 18:58KAPITÁNYOK, ELNÖKÖK, CSAPATOK
Útravaló

ÚTRAVALÓ

2016-07-24 18:53A GONDOLAT TEREMTŐ EREJÉRŐL...
Labda

KIS MAGYAR FUTBALLTÖRTÉNELEM

2016-07-14 18:29A RENDSZERVÁLTÁST KÖVETŐ ÉVEK
Útravaló

ÚTRAVALÓ

2016-07-14 18:18ARRÓL, HOGY SZABADOK VAGYUNK
Labda

KIS MAGYAR FUTBALLTÖRTÉNELEM

2016-06-29 13:26MEXIKÓ - 1986