Főoldal Kapcsolat Töredék
Töredék Közéleti Kulturális Magazin és Szelektív Hírportál
HÍREKÚTRAVALÓKALENDÁRIUMTERMÉSZETPUBLICISZTIKARIPORTZALALABDALÉLEKSIMOGATÓEGÉSZSÉGOTTHONGALÉRIA

BIZARR!

GOODFRIEND ÉS SZENT ISTVÁN...

2015-01-12 18:36 | utoljára módosítva: 2015-01-29 09:10 | Szerző: nauratyillBIZARR!

Mindannyian hallottunk olyan párosokról, kiknek neve szinte összetartozik, elég, ha Lolka és Bolka, Mazsola és Tádé, vagy Moha és Páfrány nevét említjük a mesevilágból, a filmekben Stan és Pan, színészként Bud Spencer és Terence Hill tartozik össze, de hogy a rémmeséket se hagyjuk ki a sorból, a történelem szemétdombjának horrorpárosa, Marx és Engels figurája is kiválóan alkalmas jámbor lelkek rémisztgetésére.
Vannak aztán össze nem egyeztethető párosítások, talán a tigris és a vegetarianizmus ilyen, netán a testi erkölcs fogalma és ledér kéjnők hivatása lehet a jó példa.
Végül léteznek olyan kategóriák, melyben az érintettek nevét együtt a szövegromlás - forrás: Esterházy - veszélye nélkül le sem írhatjuk, ki sem ejthetjük.
Minden kétséget kizárólag ebbe a végső kategóriába tartozik első királyunk Szent István és Mark André Goodfriend az Egyesült Államok ideiglenes budapesti ügyvivője...

Az ideiglenes ügyvivő mégis megpróbálta a lehetetlent, ebéd közben Szent István intelmeiről beszélgetett, s idézett is, miként az közösségi oldalán megjelent bejegyzésében olvasható.
Nem, nincs tévedés, Goodfriend nem a Talmudból, hanem szent királyunktól idézett, egészen pontosan a külföldiek befogadásáról szóló intelmeket, szánva mindezt Orbán Viktor miniszterelnöknek, aki szerint az Európába irányuló gazdasági bevándorlást meg kell állítani, mert az rossz, veszélyes dolog.
Tette pedig fenti erkölcsi példázódást a derék André egy olyan ország helytartójaként, melynek legújabbkori történelme nem is igen szól másról, mint a külföldiek iránti szeretetről.
Ez a szeretet javarészt igen demokratikus bombák, barátságos lehallgatások, frappáns kis polgárháborúk, fedezet nélküli dollárok, gazdasági világválság, nagy leleménnyel halálra kínzott foglyok, egymás torkának ugrasztott nemzetek, s egyéb, fantáziadús titkosszolgálati cselekmények formájában árasztotta el a világot.
Javára szóljon azonban, hogy államalapító királyunkról illő tisztelettel beszélt, épen maradt jobbját - legdemokratikusabb magyarországi elvbarátainak mintájára - nem nevezte tetemcafatnak, a Szent Koronát micisapkának, nemzeti szimbólumunkat a turult, szárnyszegett dögmadárnak.
Hogy Szent István jobbját hazánkban hányan tartják csodás ereklyének, azt nehéz lenne megbecsülni.
Igen valószínű azonban, hogy a Szent Jobb tisztelőinek tábora jelentősen gyarapodna, ha István jobbja önálló életre kelne, és kiosztana egy baráti tockost André kipájára...

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Legyél Te az első!

Szólj hozzá!

Név:*
E-mail:*
Szeretnék értesítést kapni új komment esetén

Hozzászólás:*


Biztonsági kód:*



* Minden mező kitöltése kötelező. Az e-mail címet csak értesítésre használjuk új komment esetén, ha igényled; az sehol nem jelenik meg az oldalon belül.

Legolvasottabb

Labda

SZÁNALMAS...

2014-04-05 21:42ZTE FC - TATABÁNYA 2:2
Otthon

MEGVÁLTÓ SZÜLETETT NÉKÜNK!

2014-12-24 23:33KISS DOMONKOS OSB ATYA KARÁCSONYI GONDOLATAI
Természet

FAMATUZSÁLEMEK

2016-06-25 18:50A KIRÁLYVÖLGYI ÖREG GESZTENYE
Publicisztika

RÉSZVÉT, S MÉG VALAMI

2015-03-25 11:40DEMAGÓG GONDOLATOK LÉGIKATASZTRÓFA UTÁN...
Publicisztika

DIZÁJN...

2014-01-20 10:46A POLITIKA DISZKRÉT BÁJA

Friss

Labda

KIS MAGYAR FUTBALLTÖRTÉNELEM

2016-07-24 18:58KAPITÁNYOK, ELNÖKÖK, CSAPATOK
Útravaló

ÚTRAVALÓ

2016-07-24 18:53A GONDOLAT TEREMTŐ EREJÉRŐL...
Labda

KIS MAGYAR FUTBALLTÖRTÉNELEM

2016-07-14 18:29A RENDSZERVÁLTÁST KÖVETŐ ÉVEK
Útravaló

ÚTRAVALÓ

2016-07-14 18:18ARRÓL, HOGY SZABADOK VAGYUNK
Labda

KIS MAGYAR FUTBALLTÖRTÉNELEM

2016-06-29 13:26MEXIKÓ - 1986