Főoldal Kapcsolat Töredék
Töredék Közéleti Kulturális Magazin és Szelektív Hírportál
HÍREKÚTRAVALÓKALENDÁRIUMTERMÉSZETPUBLICISZTIKARIPORTZALALABDALÉLEKSIMOGATÓEGÉSZSÉGOTTHONGALÉRIA

FORTISSIMO…

AMERIKAI ZSIDÓ SZERVEZETEK BÍRÁLJÁK A KORMÁNYT

2014-02-11 20:04 | utoljára módosítva: 2014-02-12 12:33 | Szerző: -najó-FORTISSIMO…

Egységben az erő, menetrendszerűen megszólalt az aggódók kórusa, közleményt adott ki ugyanis az AJC nevű amerikai zsidó szervezet a magyar kormány és a magyarországi zsidó közösségek feszült viszonya miatt.

Ha valaki nem tudná, feszültség van.
Személyesen ugyan senki sem tapasztalta, de hát erre való a média, teszi a dolgát.
Ha pedig az AJC, tekintélyes zsidó szervezet – egyébként milyen lehetne egy zsidó szervezet, mint tekintélyes – azt mondja Amerikában, hogy itt feszültség van, akkor feszültség van és kész.
(Most őszintén, tudta eddig valaki, hogy mi az az AJC?
Számunkra, xenofób, rasszista, antiszemita, náci, bőgatyás bunkók számára még az AIDS is új, s máris itt van az AJC, s mindjárt tekintélyes is....
Ki tud ezzel lépést tartani??)
Aki ezt a feszültséget nem hiszi, olvassa el mondjuk az origón s majd meglátja!
Vagy ha nem ott, olvassa másutt, a mértékadó sajtóban, a tekintélyes szervezetek ugyanis rendre a mértékadó sajtóban szólalnak meg, kampány idején pedig pláne!
Szóval feszültség van, a MAZSIHISZ megadta a hangot, a kar, a mértékadó sajtó Brüsszeltől New Yorkig – hogy keletebbre ne is tekintsünk – pedig rázendített urbánus, demokrata baritonján.
Várhatóan szólisták is fellépnek majd, személy szerint várom már Schiff András nyílt levelét a Washington Postban, ő onnan szokott szólni a magyarokhoz, a Szabad Föld olvasói rovata valahogy nem jön be neki, s aztán dalra fakadnak a többiek is, szépen sorban, Kertész Ákos például kifejezetten hiányzik, hozzá hasonló érzékletességgel kevesen tudnak írni a magyar genetikai alattvalóságáról…
Andrew Baker rabbitól, az AJC vezetőjétől megtudhatjuk, hogy a magyarországi zsidó szervezetek egyre jobban aggódnak, hiszen a kormány átírni igyekszik a történelmet, ahelyett, hogy nyíltan szembenézne Magyarország múltjával és felelősségével…
Kertész Ákos egyébként ezt sokkal közérthetőbben megfogalmazta.
Ahogy írta – ő éppen az Amerikai Népszavába, hova máshova -,”a magyar genetikailag alattvaló. A magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire. Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős, mert a magyar nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított, se meg nem fogadta, hogy soha többé, se bűnbocsánatért nem esdekelt.Így aztán nem is kapott soha föloldozást!”
Na így.
Így van ez.
Még annyit, hogy az AJC azt is tudatja velünk, hogy a magyarországi zsidó közösségek tagjaiban félelmet ébresztett a Jobbik négy évvel ezelőtti választási sikere és a Fidesz felől érkező populista üzenetek.
A feszültség tehát itt van, s fokozódik, mint a nemzetközi helyzet.
Az origo.hu cikke nem kommentálható…

Origo.hu nyomán
Fotó: cultura.hu

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Legyél Te az első!

Szólj hozzá!

Név:*
E-mail:*
Szeretnék értesítést kapni új komment esetén

Hozzászólás:*


Biztonsági kód:*



* Minden mező kitöltése kötelező. Az e-mail címet csak értesítésre használjuk új komment esetén, ha igényled; az sehol nem jelenik meg az oldalon belül.

Legolvasottabb

Labda

SZÁNALMAS...

2014-04-05 21:42ZTE FC - TATABÁNYA 2:2
Otthon

MEGVÁLTÓ SZÜLETETT NÉKÜNK!

2014-12-24 23:33KISS DOMONKOS OSB ATYA KARÁCSONYI GONDOLATAI
Természet

FAMATUZSÁLEMEK

2016-06-25 18:50A KIRÁLYVÖLGYI ÖREG GESZTENYE
Publicisztika

RÉSZVÉT, S MÉG VALAMI

2015-03-25 11:40DEMAGÓG GONDOLATOK LÉGIKATASZTRÓFA UTÁN...
Publicisztika

DIZÁJN...

2014-01-20 10:46A POLITIKA DISZKRÉT BÁJA

Friss

Labda

KIS MAGYAR FUTBALLTÖRTÉNELEM

2016-07-24 18:58KAPITÁNYOK, ELNÖKÖK, CSAPATOK
Útravaló

ÚTRAVALÓ

2016-07-24 18:53A GONDOLAT TEREMTŐ EREJÉRŐL...
Labda

KIS MAGYAR FUTBALLTÖRTÉNELEM

2016-07-14 18:29A RENDSZERVÁLTÁST KÖVETŐ ÉVEK
Útravaló

ÚTRAVALÓ

2016-07-14 18:18ARRÓL, HOGY SZABADOK VAGYUNK
Labda

KIS MAGYAR FUTBALLTÖRTÉNELEM

2016-06-29 13:26MEXIKÓ - 1986