KONYHAABLAK
ALMÁS BATYU - ZAKÁL ZSUZSA ROVATA
2014-04-04 22:33 | utoljára módosítva: 2014-04-04 22:46 | Szerző: Zakál ZsuzsaBár még javában tart a böjti időszak, a háziasszonyok tervezik már a húsvéti menü ünnepi fogásait. Szokásos hétvégi gasztronómiai sorozatunkban ma egy ünnepi asztalra való édesség, az almás batyureceptjét ajánljuk a konyhaművészet iránt fogékony olvasóink figyelmébe.
Almás bugyor
Ha megfonnyadt néhány almánk, ne dobjuk ki, készítsünk belőle ízletes csemegét.
Vegyünk egy csomag réteslapot, 4-5 db alma már elegendő hozzá.
Az almákat kimagozzuk, meghámozzuk, apró kockára vágjuk. Tálban összekeverjük mézzel vagy porcukorral, megszórjuk őrölt fahéjjal, mazsolával és ha fokozni szeretnénk az ízhatást, bármit adhatunk hozzá: diót, banándarabkákat, reszelt narancshéjat, stb...
Vizes konyharuhára tesszük a réteslapokat és mindig a felső kettőt megrakjuk az almával.
Zsineggel lazán összekötjük, megkenjük kevés olvasztott vajjal. Sütőpapíron a sütőlapra tesszük és 180 fokon rózsaszínüre sütjük.
Kivételkor megszórjuk vaníliás cukorral, a zsineget levágjuk.
Fagylalttal is tálalhatjuk.
Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások. Legyél Te az első!
Szólj hozzá!