KONYHAABLAK
HÁZI MÁJPÁSTÉTOM - ZAKÁL ZSUZSA ROVATA
2014-02-14 15:59 | utoljára módosítva: 2014-02-14 16:51 | Szerző: Zakál ZsuzsaSzokásos hétvégi gasztronómiai sorozatunkban ma ismét egy könnyű, vendégváró finomság, a házi májpástétomreceptjét ajánljuk a konyhaművészet iránt fogékony olvasóink figyelmébe.
Nem szerencsés sok felvágottat fogyasztani, hiszen nem tudjuk mit tartalmaznak. A rejtélyes tartalmú bolti hentesáru helyett házilag is készíthetünk finom, ízletes csemegét, ráadásul a házi májas olcsó is.
Házi májas
30 dkg sertésmájból hagyományos resztelt májat készítünk.
Zsírral, ne olajjal készítsük, mert az állaga miatt arra van szükség.
Főzzünk keményre 3 db tojást.
A tojásokkal együtt a májat mindenestől ledaráljuk, vagy robottal krémesre "csapatjuk".
Tálban az alábbiakkal fűszerezzük, a megszokottnál kicsit határozottabban!
- édes és dijoni mustárból 1-1 evőkanállal
- só, bors, (a májban van már majoranna)
- fél citrom leve (Ez fontos, az ízhatás miatt.)
Simára keverjük, kóstolgatva fűszerezzük hogy igazán pikáns és karakteres legyen.
Fogyasztás előtt lehűtjük, piritósra kenve az igazi!
-Zakál Zsuzsa-
Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások. Legyél Te az első!
Szólj hozzá!