KONYHAABLAK
KAPROS-HÚSOS KÁPOSZTA - ZAKÁL ZSUZSA ROVATA
2014-03-14 21:03 | utoljára módosítva: 2014-03-14 21:10 | Szerző: nauratyillSzokásos hétvégi gasztronómiai sorozatunkban ma egy vitamindús egytálétel, a kapros-húsos káposzta receptjét ajánljuk a konyhaművészet iránt fogékony olvasóink figyelmébe.
Kapros-húsos káposzta
Hozzávalók:
- 1 kg vecsési savanyú káposzta
- 70 dkg dagadó
- 2-3 fej vöröshagyma
- 2 zöldpaprika, esetleg paradicsom is
- egy csokor kapor
- egy pohár tejföl
- só, bors, babárlevél
- 4-5 gerezd fokhagyma
- zsíradék
A háziasszonyok a dagadót csak darálva vagy megtöltve szeretik, pedig ízletes hús, s ha jól van elkészítve nagyon finom, szaftos.
A hagymával a csíkokra vágott húsból majdnem konyhakész pörköltet készítünk, pirospaprika hozzáadása nélkül.
Ekkor beleszeljük a zöldpaprikát, a fűszereket, a káposztát, és fedő alatt kevés víz hozzáadásával jó puhára összerotyogtatjuk.
Mielőtt elkészül, hozzáadjuk az aprított kaprot, ezzel összeforgatjuk, s tejfölözve tálaljuk.
- Zakál Zsuzsa -
Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások. Legyél Te az első!
Szólj hozzá!