KONYHAMŰVÉSZET - RECEPTTÁR
TÉSZTASALÁTA CSIRKÉVEL ÉS SAJTTAL
2014-01-17 20:07 | utoljára módosítva: 2014-01-17 20:09 | Szerző: Zakál ZsuzsaSzokásos hétvégi kedvcsináló sorozatunkban egy könnyű ételkülönlegesség, a tésztasaláta receptjét ajánljuk a szakácsművészetek iránt fogékony olvasóink figyelmébe. Tálalhatjuk önálló fogásként, könnyed vacsoraként, ráadásul fogyni vágyók és cukorbetegek is bátran fogyaszthatják.
Tésztasaláta csirkével és sajttal
Hozzávalók négy személyre:
- 20 dkg kagylótészta
- 20 dkg főtt csirkehús
- 15 dkg ementáli sajt
- 1 színes kaliforniai paprika
- 1 szál póréhagyma
- 1 nagyobb fej föröshagyma
- só, bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss kapor
- 3-4 evőkanál fehérborecet, néhány evőkanál olivaolaj
Elkészítése:
A csirkehúst enyhén sós vízben babérlevéllel együtt megfőzzük, ha megfőtt, villával kiszedjük, majd amikor kezd kihűlni, csíkokra vágjuk. A húslében megfőzzük a tésztát, de vigyázzunk, hogy ne áztassuk el.
A paprikákat félbevágjuk és csíkokra, a póréhagymát karikára, a vöröshagymát szintén karikára, vagy félbe vágva vékonyra szeljük, a kaprot és a fokhagymát szintén felaprítjuk.
Először az öszes "zöldet" (a hús kivételével) lazán összekeverjük, megsózzuk, őrölt borssal meghintjük, majd hozzáadjuk a főtt tésztát és a húst. Meglocsoljuk a borecettel és olajjal, végül durvára reszelt, vagy csíkokra vágott sajtot szórunk rá. Jó étvágyat hozzá!
Recept: Zakál Zsuzsa
Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások. Legyél Te az első!
Szólj hozzá!