Főoldal Kapcsolat Töredék
Töredék Közéleti Kulturális Magazin és Szelektív Hírportál
HÍREKÚTRAVALÓKALENDÁRIUMTERMÉSZETPUBLICISZTIKARIPORTZALALABDALÉLEKSIMOGATÓEGÉSZSÉGOTTHONGALÉRIA

LIKVIDÁLVA...

EGY ÉV ELTILTÁS ZSIDÓZÁSÉRT

2014-10-09 20:43 | utoljára módosítva: 2014-10-09 21:03 | Szerző: nauratyillLIKVIDÁLVA...

A hír:
Vágó Attilát, a másodosztályú Szigetszentmiklós vezetőedzőjét egy teljes évre mindennemű sporttevékenységtől eltiltotta az MLSZ, mert az edző zsidónak nevezte Rodenbücher Istvánt, a Vasas játékosát.

A dilemma:
Miről szól a hír?
Az MLSZ-ről, a drákói szigorú, rendpárti szervezetről, Vágó Attiláról, a rasszistáról, a tomboló magyarországi antiszemitizmusról, vagy valami egészen másról?
Ha az MLSZ-ről akarnánk írni, akkor megemlítenénk mondjuk, hogy bár kormányzati akaratból milliárdos nagyságrendben ömlik a pénz a magyar fociba, egyre-másra épülnek vadonatúj csodastadionok, az objektív mérőszámok, az eredményesség és a nézőszám soha nem látott mértékben csökken, a vénaszkennerrel azonosított, megmotozott, igazoltatott, közlekedésében szabályozott, névre szóló kártya váltására kötelezett szurkolók nem igazán özönlenek szigorúan kijelölt helyükre a bekamerázott lelátókon.
Esetleg elkezdenénk számolgatni, hogy fordulóról fordulóra mennyi büntetést szab ki az eredetileg a klubok éredekképviseletére, azok szolgálatára létrejött, mára leginkább az ÁVH-ra hasonlító szervezet, mert a szurkolók nem megfelelően viselkedtek, nem úgy, nem azt tették, mondták, gondolták, amit és ahogyan elvárták volna tőlük…
Netán felidéznénk egy 2009. augusztus 23-án történt Haladás – Videoton mérkőzést, melynek során Csertői Aurél, a szombathelyiek akkori veztőedzője ágyékon rúgta, majd fojtogatta Bódog Tamást, a Vidi akkori pályaedzőjét, mely tettéért példásan szigorú, négyhónapos eltiltást kapott, éppen harmadannyit, mint most Vágó Attila a zsidó szó kiejtéséért.
Ám ne írjunk az MLSZ-ről, a szövetségről, mely a fociért, a klubokért, s elsősorban a szurkolókért hivatott létezni, a Csányi bankár vezette MLSZ megítélése szerény soraink nélkül is elég karakteres országszerte…
Ha a főgonoszról, a rasszista, antiszemita Vágó Attiláról akarnánk írni, akkor megemlítenénk, hogy az edző eddigi pályafutása alatt semmiféle sportszerűtlenséget nem követtet el, jelenlegi csapatával, a Szigetszentmiklóssal bravúrosan szerepel a másodosztályban.
A zsidó szó használatát elismerte, állítja, hogy azt nem szitokszóként használta, s nem is érti, hogy egy népcsoport, netán egy vallás (tényleg, most melyik???)megnevezése miért minősül szidalmazásnak?
Nem, ne írjunk Vágó Attiláról sem, az MLSZ ítéletét megfellebbezte, szerény tippünk szerint egyébként a másodfokú ítélet amúgy is enyhébb lesz, s a jelenlegi eltiltás sem elsősorban személy szerint neki szól, inkább a széles közvélemény okulásáért, okításáért keletkezett, hadd lássa az ostoba magyar, meddig virtuskodhat egykori hazájában…
Abban az országban, melynek hivatalos nemzeti lobogóját, mint fasiszta jelképet kitiltottak egy Szolnokon megrendezett kosárlabda mérkőzésről, mert jelenléte esetleg nemtetszést váltott volna ki az izraeli vendégcsapat tagjaiból…
S abban az országban, mely saját állampolgárait börtönbüntetéssel sújtja, ha azok kételkedni merészelnek a zsidók – egyébként valóban sajnálatos - mérhetetlen szenvedéseiben.
(S csak az érdekesség kedvéért:
Nem lenne gáláns megoldás, ha érzékeny lelkű barátaink - csupán a kölcsönösség jegyében – saját törvényükbe iktatnák mondjuk a tatárjárás, a mohácsi vész, netán Trianon tagadásának büntethetőségét???)
S ha már az érzékenységnél tartunk:
Kertész Ákos egykori budapesti díszpolgár, ma politikai menekült szerint
„A magyar genetikailag alattvaló, … a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, … se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire…”
A Kertész ellen tett feljelentést az ügyészség – a magyar ügyészség! – elutasította, szerintük ugyanis a fenti kijelentés a véleménynyilvánítás keretein belül maradt.
Ezek után tényleg ne írjunk se az MLSZ-ről, se Vágó Attiláról, se az antiszemitizmusról, se másról.
Írjuk le inkább még egyszer, tényszerűen a hírt magát, csupán az okulás kedvéért.
Vágó Attilát, a másodosztályú Szigetszentmiklós vezetőedzőjét egy teljes évre mindennemű sporttevékenységtől eltiltotta az MLSZ, mert az edző zsidónak nevezte Rodenbücher Istvánt, a Vasas játékosát…

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Legyél Te az első!

Szólj hozzá!

Név:*
E-mail:*
Szeretnék értesítést kapni új komment esetén

Hozzászólás:*


Biztonsági kód:*



* Minden mező kitöltése kötelező. Az e-mail címet csak értesítésre használjuk új komment esetén, ha igényled; az sehol nem jelenik meg az oldalon belül.

Legolvasottabb

Labda

SZÁNALMAS...

2014-04-05 21:42ZTE FC - TATABÁNYA 2:2
Otthon

MEGVÁLTÓ SZÜLETETT NÉKÜNK!

2014-12-24 23:33KISS DOMONKOS OSB ATYA KARÁCSONYI GONDOLATAI
Természet

FAMATUZSÁLEMEK

2016-06-25 18:50A KIRÁLYVÖLGYI ÖREG GESZTENYE
Publicisztika

RÉSZVÉT, S MÉG VALAMI

2015-03-25 11:40DEMAGÓG GONDOLATOK LÉGIKATASZTRÓFA UTÁN...
Publicisztika

DIZÁJN...

2014-01-20 10:46A POLITIKA DISZKRÉT BÁJA

Friss

Labda

KIS MAGYAR FUTBALLTÖRTÉNELEM

2016-07-24 18:58KAPITÁNYOK, ELNÖKÖK, CSAPATOK
Útravaló

ÚTRAVALÓ

2016-07-24 18:53A GONDOLAT TEREMTŐ EREJÉRŐL...
Labda

KIS MAGYAR FUTBALLTÖRTÉNELEM

2016-07-14 18:29A RENDSZERVÁLTÁST KÖVETŐ ÉVEK
Útravaló

ÚTRAVALÓ

2016-07-14 18:18ARRÓL, HOGY SZABADOK VAGYUNK
Labda

KIS MAGYAR FUTBALLTÖRTÉNELEM

2016-06-29 13:26MEXIKÓ - 1986