Főoldal Kapcsolat Töredék
Töredék Közéleti Kulturális Magazin és Szelektív Hírportál
HÍREKÚTRAVALÓKALENDÁRIUMTERMÉSZETPUBLICISZTIKARIPORTZALALABDALÉLEKSIMOGATÓEGÉSZSÉGOTTHONGALÉRIA

NYÚLIK...

MA MÁR MAJDNEM TÖRTÉNT VALAMI A ZTE ÜGYÉBEN

2014-01-23 21:23 | utoljára módosítva: 2014-01-23 21:23 | Szerző: ZalatájNYÚLIK...

Feltételes módban hívták ma sajtótájékoztatóra a ZTE FC sorsa iránt érdeklődést mutató média képviselőit. Nagy Ferenc, a klub többségi tulajdonosa a városházán tárgyalt a klub sorsáról, ám a sajtótájékoztató - bejelentenivaló híján - elmaradt.
Az álláspontok - hajlunk rá, Nagy Ferencé és a világé... - távol állnak egymástól, így további tárgyalások szükségesek az egykor szebb napokat megért klub jövőjéről.
Ma ennyi, holnap talán valami, vagy ennyi se...
A Zalatáj írását változtatás nélkül közöljük.

Ami hétfőn elmaradt, arra ma sor került. A város vezetői találkoztak Nagy Ferenccel, a ZTE FC Zrt. elnök-tulajdonosával, hogy a klub csődközeli helyzetéről, a lehetséges megoldásról tárgyaljanak.
A hír nem maradt titokban, sokan érdeklődtek kiadónknál, hogy történt-e érdemi előrelépés az ügyben, amelynek részleteivel rengeteget foglalkozott már kiadónk a honlapon és a Zalatáj nyomtatott változatában.
Napközben nem tudtunk választ adni a klubért aggódó szurkolóknak, hiszen a találkozóra 17 órakor került sor. A megbeszélés eredményességétől függően 18 órára - feltételes módban - sajtótájékoztatóra hívták az újságírókat, kihangsúlyozva annak megtartásának bizonytalanságát.
Érthető beszéd. Miről tájékoztassanak, ha nem állapodnak meg a felek, ha marad a patthelyzet. Az élet majd megoldja a problémát. Adott esetben meglehetősen drasztikus módon.
15 órakor aztán újabb értesítés érkezett: a rendkívüli sajtótájékoztató (ZTE-ügy) ma este hatkor mindenképpen elmarad, mert a tárgyalások tovább folytatódnak, az álláspontok messze vannak még egymástól.
Csak nehogy még távolabb kerüljenek egymástól. Az egyet jelentene a csőddel, a ZTE visszasorolásával. Megerősítve azt a jóslatot, hogy előbb-utóbb az Andráshidáé lesz a meghatározó szerep Zalaegerszeg labdarúgásában.
Nem frázis, hanem örök igazság, hogy utólag könnyű okosnak lenni. Ezért csak elméletileg modellezzük a helyzetet: mi van akkor, ha az önkormányzat a ZTE NB I-ből való kiesése után felbontja az addig érvényben lévő szerződést azért, mert Nagy Ferencék nem teljesítették az abban lévő feltételeket? Bizonyára per lett volna, annak bizonytalan vonzataival, de már túl lennénk ezen a szerencsétlen vergődésen, kilátástalanságon.
Távol vannak az álláspontok... Vajon milyen álláspontokat képviselhet még - sportnyelven szólva - a megroggyant Nagy Ferenc? Miért nem lehet bevinni a megrendítő ütést, hogy tízet számoljanak rá?
Meddig kell még várni, hogy az álláspontok annyira közeledjenek egymáshoz, hogy össze is érjenek? Amire szinte semmi esély.
Csak várunk, és várunk, és még mindig várunk.
Csak a világ nem vár meg minket. Mert ami jöhet, s jönni is fog, az már egy másik világ lesz. Talán már nem is ZTE-nek hívják.
Hogy miért? Erről talán holnap részletesebben...

E.E.

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Legyél Te az első!

Szólj hozzá!

Név:*
E-mail:*
Szeretnék értesítést kapni új komment esetén

Hozzászólás:*


Biztonsági kód:*



* Minden mező kitöltése kötelező. Az e-mail címet csak értesítésre használjuk új komment esetén, ha igényled; az sehol nem jelenik meg az oldalon belül.

Legolvasottabb

Labda

SZÁNALMAS...

2014-04-05 21:42ZTE FC - TATABÁNYA 2:2
Otthon

MEGVÁLTÓ SZÜLETETT NÉKÜNK!

2014-12-24 23:33KISS DOMONKOS OSB ATYA KARÁCSONYI GONDOLATAI
Természet

FAMATUZSÁLEMEK

2016-06-25 18:50A KIRÁLYVÖLGYI ÖREG GESZTENYE
Publicisztika

RÉSZVÉT, S MÉG VALAMI

2015-03-25 11:40DEMAGÓG GONDOLATOK LÉGIKATASZTRÓFA UTÁN...
Publicisztika

DIZÁJN...

2014-01-20 10:46A POLITIKA DISZKRÉT BÁJA

Friss

Labda

KIS MAGYAR FUTBALLTÖRTÉNELEM

2016-07-24 18:58KAPITÁNYOK, ELNÖKÖK, CSAPATOK
Útravaló

ÚTRAVALÓ

2016-07-24 18:53A GONDOLAT TEREMTŐ EREJÉRŐL...
Labda

KIS MAGYAR FUTBALLTÖRTÉNELEM

2016-07-14 18:29A RENDSZERVÁLTÁST KÖVETŐ ÉVEK
Útravaló

ÚTRAVALÓ

2016-07-14 18:18ARRÓL, HOGY SZABADOK VAGYUNK
Labda

KIS MAGYAR FUTBALLTÖRTÉNELEM

2016-06-29 13:26MEXIKÓ - 1986