Főoldal Kapcsolat Töredék
Töredék Közéleti Kulturális Magazin és Szelektív Hírportál
HÍREKÚTRAVALÓKALENDÁRIUMTERMÉSZETPUBLICISZTIKARIPORTZALALABDALÉLEKSIMOGATÓEGÉSZSÉGOTTHONGALÉRIA

SPANYOL FOCI

ÖSSZEFOGLALÓ A HAJRÁRÓL

2016-05-09 10:52 | utoljára módosítva: 2016-05-09 10:56 | Szerző: Sneff SzilárdSPANYOL FOCI

A spanyol labdarúgó bajnokság (La Liga) lassan a végéhez közeledik, és az utolsó fordulók olyan izgalmakat tartogat(hat)nak számunkra, amelyekre legutóbb két évvel ezelőtt volt példa. Akkor az Atlético Madrid lett a bajnok, a Barcelona a 2., míg a Real Madrid a 3. helyen végzett.
Az idei kiírás utolsó 3 fordulóját a Töredék olvasói is figyelemmel kísérhetik, hiszen minden egyes fordulót követően beszámolunk a „Nagy Trió” eredményeiről.

Real Sociedad – Real Madrid 0-1 (0-0)

A mérkőzés előtt egyértelműen kijelenthettük, hogy a madridiakra nehéz mérkőzés várt.
Nemcsak azért, mert a címvédő Barcelonát ebben a stadionban győzte le a San Sebastián-i alakulat 1-0- ra, hanem azért is, mert a Királyiak BBC-jének BC-je (Cristiano Ronaldo és Benzema) nem került be a kezdőbe, és még a hátvédsor gyöngyszemei, Marcelo és Pepe is csak a kispadról figyelték társaikat. Így aztán a walesi Gareth Bale-re hárult a kötelező gólszerzés felelőssége.
A mérkőzés első félidejében több gólszerzési lehetősége is volt a vendégeknek, James Rodríguez és Bale is megváltoztathatta volna az eredményjelző 0-ját, de ez egyiküknek sem sikerült.
A szintén komoly hiányzókkal teletűzdelt fehér-kékek alaposan kitettek magukért, hiszen a madridi csapat veszélyes helyzeteit hol a védősor, hol a kapusuk, Gerónimo Rulli akadályozta meg. Az 58. percben már azt hittük, megszületik az első gól, de a walesi szépfiú lövését remek bravúrral, lábbal hárította a hazai hálóőr.
A nagy nyomás végül meghozta az eredményt: a 80. perc legelején Lucas Vázquez jobb oldali beadására Bale emelkedett a legmagasabbra, és befejelte Rulli kapujába. 0-1!
A végén még a hazaiak egyenlíthettek volna egy szabadrúgás után, azonban David Zurutuza fejesét Keylor Navas fogta, így a Real Madrid nyögvenyelősen ugyan, de begyűjtötte a három pontot.

Atlético Madrid – Rayo Vallecano 1-0 (0-0)

A hétközi Bajnokok Ligája elődöntőben, a Bayern München ellen aratott 1-0- s siker nagy önbizalmat adhatott a piros-fehér madridi csapatnak, nemcsak a jövő heti visszavágóra, de a Rayo elleni bajnoki mérkőzésre is. A jövő heti visszavágó miatt Simeone elég tartalékosan küldte pályára a fiúkat, többek között Koke, Griezmann, Torres is a kispadon kapott helyet.
A „B-csapat” miatt az első 45 perc mindkét csapatnak gólszerzési lehetőségeket kínált.
A hazaiak már az 5. percben megszerezhették volna a vezetést Ángel Correa révén, aki egy elcsent labdát követően a bal alsót vette célba, azonban a vendégek portása, Martín Corral lábbal hárított. A vendégek előtt is adódott egy komolyabb helyzet, a 23. percben Miku tesztelte egy erős lövéssel Oblak koncentrációját, aki másodjára ugyan, de megfogta a labdát. A második játékrészre szükség volt nemcsak taktikai, de személyi változásra is, ezért a „lelátók mestere”, Diego pályára küldte Kokét, néhány perccel később pedig Torrest és Griezmannt is. Igaz, az 52. percben Javi Guerra révén még a vendégek kerülhettek volna előnybe, azonban az 55. percben a becserélt Griezmann néhány másodperccel a pályára lépését követően egy remek távoli bombával köszönte meg a bizalmat. 1-0!
A 70. percben megduplázhatta volna Torres az előnyt, de egy gigantikus helyzetben a kapusba lőtte a labdát. Az eredmény már nem változott, így a másik madridi csapat is győzelmet aratott.

Betis – Barcelona 0-2 (0-0)

A Barca abban a szerencsés helyzetben volt, hogy tudta, riválisai begyűjtötték a 3 pontot, így ők győzelmi kényszerben voltak. Mindenképpen le kellett győzni a sevillai Betist ahhoz, hogy a bajnoki címhez közelebb kerülhessenek. Ennek megfelelően legerősebb csapatát küldte pályára a gránátvörös-kék csapat, vagyis az MSN-nel a csatársorban.
Ennek ellenére a Betis mutathatta be az első komoly lehetőséget, előbb az 5. percben Rubén Castro távoli lövése jelentett veszélyt Bravo kapujára – igaz, Mascherano fejéről a kapu fölött elrepült a labda –, de az ezt követő szögletből Bruno fejesét már magának a kapusnak kellett a léc fölé tornásznia.
A 35. percben Heiko Westermann a Rakitic-csal szemben elkövetett szabálytalansága miatt megkapta a második sárgáját, így aztán 10 emberrel folytatta a Betis
a találkozót.
Az 50. percben aztán Sevillában is megtört a gólcsend, Lionel Messi beívelése után egy hazai védő és a kapus, Antonio Adán is homályra vetődött, az így kialakult
szerencsés helyzetet Ivan Rakitic használta ki, akinek az üres kapuba csak be kellett gurítania a labdát, 0-1!
A gól után abszolút fölényben focizott a Barca, de csak nem akaródzott nekik ismét bekergetni a labdát a kapuba. Luis Suárez és Neymar előtt is hatalmas helyzet adódott, de mindkettő kihagyta a maga helyzetét. Aztán a 81. percben Lionel Messi ugratta ki jó barátját, Suárezt, akinek a lövésébe hiába ért bele Adán, a labda bejutott a kapuba, 0-2!
Az uruguayi ezzel a góljával továbbra is vezeti a góllövőlistát, a Barcelona pedig a bajnoki tabellát.

TABELLA

1. Barcelona 36 27 4 5 104-29 +75 85

2. Atlético Madrid 36 27 4 5 60-16 +44 85

3. Real Madrid 36 26 6 4 105-32 +73 84

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Legyél Te az első!

Szólj hozzá!

Név:*
E-mail:*
Szeretnék értesítést kapni új komment esetén

Hozzászólás:*


Biztonsági kód:*



* Minden mező kitöltése kötelező. Az e-mail címet csak értesítésre használjuk új komment esetén, ha igényled; az sehol nem jelenik meg az oldalon belül.

Legolvasottabb

Labda

SZÁNALMAS...

2014-04-05 21:42ZTE FC - TATABÁNYA 2:2
Otthon

MEGVÁLTÓ SZÜLETETT NÉKÜNK!

2014-12-24 23:33KISS DOMONKOS OSB ATYA KARÁCSONYI GONDOLATAI
Természet

FAMATUZSÁLEMEK

2016-06-25 18:50A KIRÁLYVÖLGYI ÖREG GESZTENYE
Publicisztika

RÉSZVÉT, S MÉG VALAMI

2015-03-25 11:40DEMAGÓG GONDOLATOK LÉGIKATASZTRÓFA UTÁN...
Publicisztika

DIZÁJN...

2014-01-20 10:46A POLITIKA DISZKRÉT BÁJA

Friss

Labda

KIS MAGYAR FUTBALLTÖRTÉNELEM

2016-07-24 18:58KAPITÁNYOK, ELNÖKÖK, CSAPATOK
Útravaló

ÚTRAVALÓ

2016-07-24 18:53A GONDOLAT TEREMTŐ EREJÉRŐL...
Labda

KIS MAGYAR FUTBALLTÖRTÉNELEM

2016-07-14 18:29A RENDSZERVÁLTÁST KÖVETŐ ÉVEK
Útravaló

ÚTRAVALÓ

2016-07-14 18:18ARRÓL, HOGY SZABADOK VAGYUNK
Labda

KIS MAGYAR FUTBALLTÖRTÉNELEM

2016-06-29 13:26MEXIKÓ - 1986